Najava natječaja za poljoprivrednike

Search form

Najava natječaja za poljoprivrednike

Iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. za ožujak je najavljena objava 2 natječaja za tip operacije 4.1.1.:
1. Restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva (restruktuiranje postojećih i/ili podizanje novih višegodišnjih nasada ( isključujući restruktuiranje postojećih vinograda za proizvodnju grožđa za vino i restrukturiranje, modernizacija.

Svrha Natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru voćarstva u kojem je raspoloživost sredstva 200.000.000,00 kuna.
Na ovaj natječaj mogu se prijaviti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 6.000 EUR do 250.000 EUR SO/>250.000 EUR SO te proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija.
Visina javne potpore iznosi 5.000 – 200.000 EUR u protuvrijednosti u kunama.

2. Restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva (peradarstvo).
Svrha Natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru peradarstva – prelazak sa kaveznog na alternativni način držanja u proizvodnji konzumnih jaja.
Raspoloživost sredstva za peradarstvo je 40.000.000,00 kuna.
Korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te evidentirane u Upisnik farmi kokoši nesilica.

Informacije o objavi natječaja možete pratiti na poveznici.


Slika: Google Images