Natječaj za EU fondove vrijedan 9,3 milijuna eura

Search form

Natječaj za EU fondove vrijedan 9,3 milijuna eura

Natječaj „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“ vrijedan 9,3 milijuna eura, namijenjen visokim učilištima i javnim istraživačkim organizacijama, danas su u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta predstavili ministar dr. sc. Željko Jovanović i prof. dr. sc. Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Riječ je o trećem pozivu za dostavu projekata koje je objavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u posljednja dva mjeseca, čime pokazuje svoju spremnost i usmjerenost na povlačenje što više sredstava Europske unije. 
Glavni cilj natječaja „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“ je usmjeriti istraživanja prema potrebama gospodarstva, podržavajući projekte istraživanja, razvoja i inovacija u suradnji s partnerom iz poslovnog sektora. Dosad je za provedbu OP Regionalna konkurentnost u Republici Hrvatskoj dodijeljeno gotovo 82 milijuna eura, a pristupanjem Europskoj uniji Hrvatska je postala korisnikom strukturnih instrumenata te joj je za posljednje šestomjesečno razdoblje 2013. godine dodijeljeno dodatnih 108,4 milijuna eura iz Europskoga fonda za regionalni razvoj. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta do sada je pokazalo najveći uspjeh u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije i prvo je tijelo u Republici Hrvatskoj koje je objavilo pozive na dostavu prijedloga financiranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 
Ukupan iznos koji je na raspolaganju potencijalnim korisnicima iznosi 70.725.400,42 kuna. Od toga će Europski fond za regionalni razvoj izdvojiti 60.116.590,35 kuna, a ostatak od 10.608.810,07 kuna osigurat će se iz državnoga proračuna.

Više o natječaju na: http://www.europski-fondovi.eu/content/ja-anje-kapaciteta-za-istra-ivanj...

Izvor: http://goo.gl/eCeR0l
Slika: Google Images