Nova kohezijska politika: Zastupnici Europskog parlamenta odobrili 325 milijardi € za investicije u području regionalnog razvoja

Search form

Nova kohezijska politika: Zastupnici Europskog parlamenta odobrili 325 milijardi € za investicije u području regionalnog razvoja

Nova pravila za ulaganje u regionalnim razvojnim projektima diljem EU-a 2014.-2020. su odobrena od strane Odbora za regionalni razvoj. Ovo financiranje - otprilike trećina proračuna EU - će potaknuti lokalni rast i stvaranje novih radnih mjesta. 
Novi "zajednički strateški okvir", će pružiti jedinstveni izvor smjernica za svih pet regionalnih razvojnih fondova Europski fond za regionalni razvoj ERDF, Europski socijalni fond ESF, Kohezijski fond CF, Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj EAFRD i Europski fond za ribarstvo i pomorska EMFF., kako bi se bolje integrirale politike EU-a i pojednostavile procedure. 
Nova pravila će se usredotočiti na ciljeve ulaganja koja su povezana s "Europa 2020". To bi trebalo izgraditi kritičnu masu, za bolje rezultate.
Novi Kohezijski fond će biti inovativan i ekološki prijateljski. Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije u obiteljskim kućama, visokoučinkovita kogeneracija toplinske i električne energije, su ključne investicije u sektorima te su prihvatljive za financiranje.