Nova rubrika o diseminaciji i učinku na Komisijinoj mrežnoj stranici programa Erasmus+

Search form

Nova rubrika o diseminaciji i učinku na Komisijinoj mrežnoj stranici programa Erasmus+

Europska komisija otvorila je novu rubriku na mrežnoj stranici programa Erasmus+. Riječ je o sekciji „What are the results?“ koja se sastoji od tri rubrike: „Get inspired“, „Toolkit“ i „Useful terms“.

U rubrici „Get inspired“ korisnici programa Erasmus+ mogu pronaći savjete i poveznicu na Diseminacijsku platformu rezultata Erasmus+ projekata koja sadrži podatke o više od 130 tisuća projekata financiranih od Europske komisije u sklopu programa Erasmus+. Među njima su primjeri različitih načina za unapređenje i modernizaciju obrazovnog sustava, sustava osposobljavanja i rada s mladima.

„Toolkit“ je rubrika koja sadrži kolekciju priručnika, smjernica i alata za diseminaciju projekata i projektnih rezultata, kako bi se povećala kvaliteta cjelokupnog programa. Tu su, primjerice, Priručnik za diseminaciju, korištenje i održivost obrazovnih projekata, Procjena učinka mobilnosti Erasmus+, Priručnik o širenju i iskorištavanju rezultata projekata strateškog partnerstva. 

Treća rubrika „Useful terms“ nudi kratak pregled terminologije koja se koristi u kontekstu provedbe programa Erasmus+ odnosno diseminacije rezultata i učinka projekata.

Slika: Google Images