Objavljeni rezultati obrade projekata Operacije 4.1.1.

Search form

Objavljeni rezultati obrade projekata Operacije 4.1.1.

Na natječaj iz Operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" Programa ruralnog razvoja, koji je bio objavljen od 11. veljače do 15. travnja 2015. godine, ukupno je zaprimljeno 1.107 prijava (traženi iznos potpore 2,1 mlrd. kuna), od kojih je odbijeno 160 prijava (8 zbog umjetno stvorenih uvjeta), dok je privremenih odluka o raspodjeli sredstava 940. Ukupna alokacija natječaja je iznosila 861.840.000 kuna. 

Od 1.107 prijavljenih projekata odbijeno je njih 152 zbog neudovoljavanja propisanim kriterijima, a 7 prijavitelja je odustalo. Ostali projekti ušli su u drugu fazu obrade nakon čega je (u 11. mjesecu 2015.) objavljena radna lista s projektima koji su ušli u drugu fazu obrade. Za 8 projekata iz izdat će se odluke o odbijanju potpore zbog utvrđene sumnje na umjetno stvaranje uvjeta s namjerom ostvarivanja većeg broja bodova, a time i veće financijske potpore. Za 2 projekta će se izdati Izjave o poništenju obveze. 

Za ostalih 940 projekta Agencija za plaćanja izdat će privremene odluke o raspodjeli sredstava, ali sredstva će se privremeno raspoređivati jer se ne mogu financirati svi projekti u okviru dostupnih financijskih sredstava. Nakon isteka žalbenog roka i postupaka koji ga prate, Agencija će izdati i konačne odluke o dodjeli sredstava ili odluke o odbijanju. Upravo zbog toga, crta na Rang listi projekata zaustavljena je na 240-om projektu koji će se financirati u operaciji 4.1.1. 

Slika: Google Images