Odobren novi ciklus zajedničkih znanstveno-istraživačkih projekata između Republike Hrvatske i Republike Srbije

Search form

Odobren novi ciklus zajedničkih znanstveno-istraživačkih projekata između Republike Hrvatske i Republike Srbije

U skladu s Memorandumom o započinjanju programa znanstveno-tehnološke suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije objavljen je natječaj za sufinanciranje zajedničkih znanstveno-istraživačkih projekata u sklopu zajedničke hrvatsko-srpske suradnje za 2019. i 2020. godinu, koji je zaključen 20. lipnja 2018. godine.

Natječajem je predviđeno sufinanciranje troškova putovanja i boravaka hrvatskih i srpskih znanstvenika u cilju provođenja zajedničkih dvogodišnjih projekata iz sljedećih zajednički dogovorenih prioritetnih područja: biomedicina; hrana, poljoprivreda i biotehnologija; zaštita okoliša; izgradnja informacijskog društva; obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost; novi materijali te društvene i humanističke znanosti. Maksimalni ukupni odobreni iznos po projektu sa svake strane je 3.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti za cjelokupno razdoblje trajanja projekta.

Sljedeći natječaj za prijavu hrvatsko-srpskih znanstveno-istraživačkih projekata bit će objavljen najkasnije do 15. travnja 2021. godine.

Slika: Google Images
Izvor: mzo.hr