Održana radionica za hrvatske partnere programa ADRION

Search form

Održana radionica za hrvatske partnere programa ADRION

adrion
U Zagrebu je održana Prva implementacijska radionica za projektne partnere u okviru 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga jadransko-jonskog programa transnacionalne suradnje 2014.-2020. – ADRION. Radionicu je organizirala Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije.

Program ADRION jadransko je jonski program transnacionalne suradnje 2014.-2020. koji promiče suradnju i razmjenu iskustava među partnerima. U programu sudjeluje osam država jadransko-jonskog područja te je u sklopu programa do 2020. godine državama sudionicama na raspolaganju 119 milijuna eura za transnacionalnu suradnju. Program ADRION za cilj ima poticanje europskih integracija kroz korištenje prirodnih, kulturnih i ljudskih resursa Jadranskog i Jonskog mora.

Na radionici su korisnicima predstavljene Smjernice o prihvatljivosti troškova za hrvatske projektne partnere te su rastumačena programska i nacionalna pravila prihvatljivosti troškova. Također je prikazan postupak sprječavanja nepravilnosti i prijevara te su korisnicima dane informacije i upute o načinu pripreme izvještaja u službenom elektroničkom sustavu za praćenje eMS.

Slika: Google Images
Izvor: arr.hr