Otvoren javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu u ukupnom iznosu od 1,7 mln kuna

Search form

Otvoren javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu u ukupnom iznosu od 1,7 mln kuna

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv namijenjen strukovnim udrugama koje djeluju u turizmu i ugostiteljstvu za sufinanciranje njihovih projekata. Riječ je o tradicionalnoj potpori koja za cilj ima podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz jačanje strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu. 

Ukupno 1,7 milijun kuna bit će dostupno za projekte koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu, između ostalog, za projekte stručnog usavršavanja i osposobljavanja, a sve u cilju jačanja hrvatskog turističkog proizvoda i njegove prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu.

Iznos zatraženih sredstava može biti od četrdeset do dvjesto tisuća kuna po pojedinom projektu, a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta, s time da može prijaviti jedan program/projekt.

Javni poziv za sve zainteresirane strukovne udruge otvoren je do 7. ožujka 2019. godine, a prijaviti se mogu one strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva.

Slika: Google Images
Izvor: mint.hr