Otvorena svečana konferencija za 2. Poziv na dostavu projektnih prijedloga programa ADRION

Search form

Otvorena svečana konferencija za 2. Poziv na dostavu projektnih prijedloga programa ADRION

arr
Program ADRION jadransko je jonski program transnacionalne suradnje 2014. – 2020. koji promiče suradnju i razmjenu iskustava među partnerima. U programu sudjeluje osam država jadransko-jonskog područja te je u sklopu programa do 2020. godine državama sudionicama na raspolaganju 119 milijuna eura za transnacionalnu suradnju. Program Adrion za cilj ima poticanje europskih integracija kroz korištenje prirodnih, kulturnih i ljudskih resursa Jadranskog i Jonskog mora.
 
Drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga za Prioritetnu os 2: Održiva regija (očuvanje i promicanje prirodnih i kulturnih resursa) otvoren je od 26. ožujka 2018. do 26. lipnja 2018. Alokacija za 2. poziv iznosi oko 35 milijuna eura, a intenzitet potpore iznosi do 85% za prijavitelje iz Republike Hrvatske. 

Konferencija se održava kako bi se potencijalni prijavitelji upoznali sa sadržajem Drugog poziva Programa te pripremili za prijavu na Poziv. U sklopu konferencije održat će se i Forum za pronalaženje projektnih partnera kako bi se potaknula što uspješnija suradnja partnera iz programskog područja.

Slika: Google Images
Izvor: arr.hr