Otvorene prijave za virtualnu Godišnju konferenciju eTwinninga na temu medijske pismenosti

Search form

Otvorene prijave za virtualnu Godišnju konferenciju eTwinninga na temu medijske pismenosti

Godišnja eTwinningova konferencija po nazivom “eTwinning i medijska pismenost: uključiva zajednica i inovativni IKT alati” održat će se 4. i 5. studenoga 2021. u organizaciji Nacionalne organizacije za potporu eTwinningu koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Konferencija će se održati virtualno, a uz prezentacijski dio na programu su i interaktivne radionice. 
Tijekom dva dana konferencije eTwinninga bavit ćemo se temom medijske pismenosti i dezinformacija te kako izbjeći povjerovati lažnim vijestima. Nastojat ćemo odgojno-obrazovnim djelatnicima pružiti podršku u usvajanju inovativnih metoda poučavanja koje oblikuju djecu i učenike u odgovorne i savjesne građane. 
Predstavit ćemo mogućnosti koje pruža eTwinning i sudjelovanje u milijunskoj zajednici odgojno-obrazovnih djelatnika u 44 zemlje. Imat ćete priliku vidjeti primjere projekata, poslušati iskustva uspješnih eTwinnera te druga inspirativna izlaganja. Ugostit ćemo dvije panelistice dr.sc. Ivu Nenadić s Fakulteta političkih znanosti i dr.sc. Nikolinu Borčić sa Sveučilišta VERN. 
Upoznat će nas s osnovnim pojmovima medijske i digitalne kritičke pismenosti, ali i s primjerima iz prakse koje možemo primijeniti u učionicama ali i svakodnevnom životu. Medijska pismenost i dezinformacije godišnja su tema eTwinninga i ovom prilikom predstavit ćemo i najzanimljivije projekte koji su se provodili tijekom godine

Na konferenciji ćemo dodijeliti i nagrade COMET u 5 kategorija najuspješnijim eTwinning projektima u školskoj godini 2020./2021. te četiri nagrade Europske oznake jezika. 

Drugoga dana konferencije održat će se šest radionica na temu medijske pismenosti za početnike i napredne korisnike eTwinninga. Na radionicama ćete imati priliku naučiti kako pokrenuti nove projekte eTwinninga i koje alate koristiti za koje aktivnosti, kako učiniti nastavu dinamičnijom i zabavnom, te kako organizirati timove suradnika i timove za provođenje Erasmus+ projekta. 
Detalje potražite u programu konferencije. 
Sudjelovanje na konferenciji je besplatno. Za prijavu je potrebno ispuniti registracijski obrazac.
Prijave su otvorene do 3. studenog ili do popunjavanja slobodnih mjesta. Slika: Google Images