Otvoreno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za program sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama

Search form

Otvoreno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za program sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike na središnjem portalu za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću e-Savjetovanja pokrenulo je savjetovanje o nacrtu Uputa za prijavitelje Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“.

Poziv se planira u okviru Specifičnog cilja 4b1 - Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u proizvodnim industrijama, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. - 2020.

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva koja su na raspolaganju u okviru Poziva je 266 milijuna kuna, pri čemu najniži iznos koji se može dodijeliti pojedinačnom projektu iznosi 350 tisuća kuna, dok se pojedinačnom prijavitelju, za jedan ili više projekata, može dodijeliti najviše 20 milijuna kuna.

Poziv je namijenjen mikro, malim, srednjim i velikim privatnim poduzećima registriranim za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije koja uključuju sve proizvodne i prerađivačke djelatnosti u skladu s NKD-om. Na savjetovanju su potencijalnim prijaviteljima objavljeni dokumenti Nacrta Uputa za prijavitelje te kao prilog savjetovanju i Metodologija izračuna i iskazivanja ušteda u svrhu kvalitetnije pripreme projektnih prijedloga.

E-savjetovanje će biti otvoreno do 15. lipnja 2020. godine do kad zainteresirani prijavitelji imaju mogućnost postavljanja pitanja i dobivanja svih potrebnih pojašnjenja vezano za Poziv od strane Ministarstva. Objava Poziva planirana je tijekom lipnja.

Slika: Google Images