Potpisana Odluka o zajedničkom financiranju provedbe Javnog poziva za predlaganje programa poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva u 2017. godini

Search form

Potpisana Odluka o zajedničkom financiranju provedbe Javnog poziva za predlaganje programa poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva u 2017. godini

mingo, poduzetništvo, nakladništvo
Zbog velikog interesa poduzetnika iz književno-nakladničkog područja za namjenska sredstva predviđena Javnim pozivom za predlaganje programa poduzetništva u kulturi u 2017. godini kao i zbog jačanja krize u književno-nakladničkoj djelatnosti, Ministarstvo kulture je na temelju dogovora u Vladi RH i u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta raspisalo poseban Javni poziv za predlaganje programa poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva u 2017. godini.

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek najavila je i objavu rezultata Javnog poziva za predlaganje programa poduzetništva u kulturi u 2017. godini za koji su osigurana sredstava u iznosu od 2 milijuna kuna kao i posebnog Javnog poziva za predlaganje programa poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva u 2017. godini za koji su u suradnji sa Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta osigurana 4 milijuna kuna.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić pozvala je poduzetnike u kulturi na realizaciju i korištenje bespovratnih sredstava iz EU fondova kojim upravlja Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te najavila kako će u suradnji s Ministarstvom kulture s posebnom pažnjom podupirati projekte u području kulturnih i kreativnih industrija.

Slika: Google Images
Izvor: mingo.hr