Poziv „Europska inkubacijska mreža za kreativne inovacije“

Search form

Poziv „Europska inkubacijska mreža za kreativne inovacije“

cosme, mint
Europska komisija otvorila je poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Europska inkubacijska mreža za kreativne inovacije“. Cilj predmetnog poziva (EUROPEAN INCUBATION NETWORKS FOR CCIs - TOURISM) je podrška razvoju jedne do dvije transnacionalne mreže poslovnih inkubatora i akceleratora s fokusom na pružanje poslovne podrške malim i srednjim poduzećima i start up-ovima u modnom i turističkom sektoru. Od mreža se očekuje kreativnost, umjetnost i razvoj vještina te suradnja s kulturnom i kreativnom industrijom kao i korištenje najsuvremenijih tehnologija, znanosti i drugih relevantnih dionika.

Poziv je podijeljen na potporu projektima u području mode i potporu projektima u području turizma s naglaskom na inovacije usmjerene na kulturnu i kreativnu industriju kroz cjelokupni lanac vrijednosti ili neki od njegovih segmenata (smještaj, prodaja ulaznica, upravljanje putovanjem, iskustvo posjetitelja), pojedine ili sve specifične sektore kao što su odmor, poslovna putovanja i kulturni turizam, pojedina ili sva specifična tržišta.

Temeljem ovog poziva, dodjeljivat će se sredstva u ukupnom intenzitetu od 75% prihvatljivih troškova odnosno maksimalno 1.600.000 eura za područje mode odnosno 1.000.000 eura za projekt iz područja turizma.

Rok za predaju zahtjeva je 19.10.2017.

Slika: Google Images
Izvor: mint.hr