Predstavljanje online alata projekta „Europe Goes Local“

Search form

Predstavljanje online alata projekta „Europe Goes Local“

U organizaciji belgijske nacionalne agencije za Erasmus+ i koordinatorice projekta „Europe Goes Local“ na europskoj razini 20. listopada od 14:30 do 16:30 sati održat će se online webinar na kojem će se predstaviti online alat „Changemakers Kit“. Svrha je tog alata svim dionicima relevantnim za područje rada s mladima pomoći implementirati smjernice iz Europske povelje o lokalnom radu s mladima. Riječ je o dokumentu koji je rezultat najvećeg europskog projekta u području rada s mladima „Europe Goes Local“, u kojemu kao jedna od 24 nacionalne agencije programa Erasmus+ sudjeluje i Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Povelja je objavljena 2019. godine kao jedan od glavnih rezultata prve faze projekta i zamišljena je kao referentan okvir za svakidašnji rad s mladima te kao poveznica politike i prakse u radu s njima.

„Changemakers Kit“ sadrži primjere dobre prakse, dodatna pojašnjenja i informacije, razne korisne dokumente te interaktivni alat za samoevaluaciju i planiranje budućih aktivnosti. Predstavljanje će se moći pratiti preko platforme Zoom bez prethodne najave ili preko službene Facebook stranice događaja i prijenosa uživo.

Na panel-diskusiji sudjelovat će i hrvatski predstavnik, predsjednik Udruge gradova Mario Žuliček. Suradnja Agencije za mobilnost i programe EU i Udruge gradova na ovom projektu prepoznata je kao primjer dobre prakse na europskoj razini.


Slika: Google Images
Izvor: mobilnost.hr