Projekt Ujednačavanja socijalnih naknada na lokalnoj razini s ESSPROS metodologijom

Search form

Projekt Ujednačavanja socijalnih naknada na lokalnoj razini s ESSPROS metodologijom

ESSPROS
Započelo je održavanje radionica u sklopu Projekta Ujednačavanja socijalnih naknada na lokalnoj razini s ESSPROS metodologijom kojeg Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provodi u suradnji s Europskom komisijom.

Prva, od ukupno deset radionica, je održana u Zagrebu dok će ostalih devet kroz veljaču 2018. godine biti održano u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku. Na radionicama će sudionici iz svih lokalnih i područnih (regionalnih) samouprava Republike Hrvatske biti educirani na koji način će prikupljati podatke u ESPROSS metodologiji putem aplikacije koju je u sklopu navedenog Projekta izradilo i financiralo ovo Ministarstvo.

Važnost ovog Projekta je u korištenju prikupljenih podataka o socijalnim naknadama koje osigurava lokalna (regionalna) samouprava za daljnje analize i planiranja budućih politika u području socijalnih naknada koje će biti usmjerene na postizanje transparentnijeg, učinkovitijeg i pravednijeg sustava socijalne zaštite, a sve u skladu s preporukama Vijeća Europske unije za Republiku Hrvatsku i Nacionalnog programa reformi Vlade Republike Hrvatske za 2017. godinu.  

Slika: Google Images
Izvor: mdomsp.hr