Projekt „Zaželi“ je iskorak za pokretanje zapošljavanja u ruralnim područjima

Search form

Projekt „Zaželi“ je iskorak za pokretanje zapošljavanja u ruralnim područjima

zaželi
U Karlovcu je održana još jednu u nizu informativnih radionica u okviru predstavljanja  Programa za zapošljavanje žena – „ Zaželi“. Riječ je o najvećem projektu u Hrvatskoj vrijednom više od 400 milijuna kuna, financiranom iz sredstava Europskog socijalnog fonda, kojim se planira zaposliti više od 3000 žena u trajanju od 30 mjeseci na poslovima skrbi za starije i osobe u potrebi, čime će biti obuhvaćeno 12000 korisnika.

Kao obavezni partneri na projektu definirani su regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za socijalnu skrb dok ostali partneri mogu biti jedinice lokalne i regionalne samouprave i udruge.

Ciljane skupine projekta su dugotrajno nezaposlene žene, žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja i beskućnice, s time da je poseban značaj stavljen na ruralna područja gdje je stopa nezaposlenosti žena veća od hrvatskog prosjeka.

Slika: Google Images
Izvor: mrms.hr