Provjera inovativnog koncepta PoC8 Financiranje istraživačko-razvojnih projekata

Search form

Provjera inovativnog koncepta PoC8 Financiranje istraživačko-razvojnih projekata

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta aktivno radi na promociji, poticanju i financiranju istraživačko-razvojnih aktivnosti u Republici Hrvatskoj. Ministarstvo će isplatiti potporu za 21 korisnika u okviru provedbe Programa dodjele državnih potpora za provjeru inovativnog koncepta – PoC8.
Ukupno je na javnom pozivu bilo zaprimljeno 157 prijava, a nakon provedene evaluacije i sukladno raspoloživom proračunu ugovorena su 83 projekta. Odobreni iznos bespovratnih sredstava je 32.579.128,53 kuna.
Radi se o programu koji zajednički provode Ministarstvo i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Cilj Programa je podrška inovacijama u ranoj fazi istraživanja kako bi se osigurao pred-komercijalni kapital za tehničku i komercijalnu provjeru inovativnog koncepta te jačanje kapaciteta i sposobnosti privatnog sektora za istraživanje, razvoj i inovacije. PoC predstavlja prvi korak u istraživačko-razvojnom ciklusu i omogućuje stvaranje zalihe istraživačko-razvojnih projekata.
To je nastavak kontinuiranih aktivnosti Ministarstva i HAMAG-BICRO-a kako bi poduzetnici što više provodili istraživačko-razvojne aktivnosti koje su od izuzetnog značaja za stvaranje novih proizvoda i usluga, kreiranje održivih radnih mjesta te u konačnici unaprjeđenja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Slika: Google Images
Izvor: mingo.hr