Savjetodavni sastanak organizacija civilnoga društva s predstavnicima EGSO-a

Search form

Savjetodavni sastanak organizacija civilnoga društva s predstavnicima EGSO-a

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s hrvatskim predstavnicima u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru (EGSO) iz reda organizacija civilnoga društva organizira četvrti tematski sastanak 29. svibnja 2017. godine s ciljem poticanja rasprave i razine informiranosti o važnim društvenim temama te aktivnijeg uključivanja organizacija civilnoga društva u procese izrade dokumenata i mišljenja te kreiranja europskih politika u okviru rada EGSO-a.

EGSO je savjetodavno tijelo Europske unije, osnovano 1957. godine Rimskim ugovorima, koje daje stručne savjete glavnim EU institucijama (Europskoj komisiji, Vijeću i Europskom parlamentu). Na europskoj razini zastupa interese različitih gospodarskih i socijalnih interesnih skupina i smatra se mostom između institucija EU-a i civilnoga društva.

Nacionalna rasprava sva tri sektora organiziranog civilnoga društva (poslodavci, sindikati, udruge) održat će se 29. svibnja 2017. u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2, Zagreb.

Ured za udruge poziva predstavnike organizacija civilnoga društva da sudjeluju na sastanku koji će se održati u petak, 19. svibnja 2017. godine od 13:00 do 15:00 sati u dvorani Ureda za udruge, Opatička 4, Zagreb (II. kat) te svojim prijedlozima doprinesu raspravi o budućnosti Europe. Zbog ograničenih prostornih kapaciteta, potrebno je potvrditi svoje sudjelovanje što prije, a najkasnije do četvrtka, 18. svibnja 2017. godine na e-mail: milana.romic@udruge.vlada.hr.

Slika: Google Images

Izvor: udruge.gov.hr