Socijalne inovacije - najbolji način za stvaranje novih radnih mjesta u Europi

Search form

Socijalne inovacije - najbolji način za stvaranje novih radnih mjesta u Europi

Za stvaranje novih proizvoda, usluga ili tvrtki za jačanje europske pozicije u rastućim područjima kao što su zdravstvo i zaštita okoliša, najbolje su socijalne inovacije. U Europi se svake godine dodjeljuju nagrade za najbolje socijalne inovatore čiji je cilj zapošljavanje mladih dijeleći radna mjesta između mlađih i starijih radnika, proširenjem kvalitete socijalne skrbi i zdravstvene zaštite putem aplikacije te poboljšanjem pristupa tržištu rada. 
Kako bi potaknula socijalne inovacije, Europska komisija je pokrenula natjecanje u socijalnim inovacijama 2012. godine. Europljani su bili pozvani na razvoj rješenja za stvaranje novih mogućnosti za rad, ali za bolji rad. Kao rezultat je pristiglo više od 600 prijedloga od kojih su tri nagrađena nagradom od 20 000 eura. 
Ideje ljudi pokazale su kako socijalne inovacije imaju veliki potencijal za stvaranje novih mogućnosti za rad. Ekonomska kriza je sveprisutna pa na socijalne inovacije treba gledati puno dinamičnije, imajući na umu i socijalno tržišno gospodarstvo. Stvaranje potencijala i novih radnih mjesta ono je što nam je potrebno u današnjoj gospodarskoj situaciji. 

Slika: google images