Stalni predstavnici zemalja članica EU postigli dogovor oko Europskog socijalnog fonda

Search form

Stalni predstavnici zemalja članica EU postigli dogovor oko Europskog socijalnog fonda

Na sastanku održanom 17. listopada ove godine u Bruxellesu, stalni predstavnici zemalja članica Europske unije potvrdili su sporazum postignut sa Europskim parlamentom oko Europskog socijalnog fonda, odnosno definiranja kriterija za financiranje projekata vezanih za zapošljavanje u sljedećem višegodišnjem financijskom razdoblju od 2014. do 2020. godine. 
Promicanje zapošljavanja u Europskoj uniji jedan je od ključnih prioriteta za vrijeme litavskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Ugovor sa Europskim parlamentom je uravnoteženi kompromis i odluka o odobravanju ovog fonda je značajan korak prema provedbi inicijative za zapošljavanje mladih. 
Uredba o Europskom socijalnom fondu jedan je od glavnih zakonskih akata koji čine paket kohezijske politike. Instrument je kojim se žele postići ciljevi zapošljavanja, obrazovanja, usavršavanja i socijalnog uključivanja, a također će pomoći i u pokretanju inicijative zapošljavanja mladih osoba. Ovom inicijativom želi se pomoći regijama čija je nezaposlenost mladih veća od 25% u području zapošljavanja, obrazovanja i usavršavanja. 


Slika: google images