Top teme plenarnog zasjedanja: Europski zeleni plan, budućnost Europe i Brexit

Search form

Top teme plenarnog zasjedanja: Europski zeleni plan, budućnost Europe i Brexit

Tijekom prvog plenarnog zasjedanja u 2020. Parlament je tražio podizanje ljestvice za klimatske ciljeve i stavljanje građana u središte rasprave o reformama u EU-u te je podržao plan EU-a o postizanju klimatske neutralnosti do 2050. , a u srijedu je zatražio i veća smanjenja emisija (55 posto) do 2030. Dan prije, raspravljali su o prijedlogu o financiranju prijelaza na zeleno gospodarstvo, uključujući podršku najpogođenijim regijama.

Građani trebaju biti u središtu rasprava o reformi EU-a, poručuju zastupnici u rezoluciji od srijede u kojoj objašnjavaju svoje viđenje Konferencije o budućnosti Europe. Istog dana, zastupnici su usvojili rezoluciju kojom traže zaštitu građanskih prava nakon Brexita.

Uoči Konferencije UN-a o biološkoj raznolikosti zastupnici traže postavljanje obvezujućih ciljeva na globalnoj razini i razini EU-a kako bi se zaustavio gubitak bioraznolikosti.

Ovaj tjedan zastupnici su raspravljali i o mjerama za smanjenje razlike u plaćama muškaraca i žena. Glasanje se održava krajem mjeseca.

Slika: Google Images