U sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija prihvaćeni projekti vrijednosti 18 milijuna EUR

Search form

U sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija prihvaćeni projekti vrijednosti 18 milijuna EUR

Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija, svečana konferencija
Na svečanoj konferenciji potpisani su ugovori za neke od projekata prihvaćenih u sklopu Prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija. Vrijednost devet ugovorenih projekata je 7,6 milijuna eura. Od 127 prijavljenih projekata, Zajednički odbor za praćenje je temeljem prvog poziva za financiranje odabrao 24 projekta ukupne vrijednosti veće od 18 milijuna eura. 

Odabrani projekti usmjereni su na četiri tematska područja: unapređenje kvalitete javnih socijalnih i zdravstvenih usluga, zaštitu okoliša i biološke raznolikosti te promicanje održive energije i energetske učinkovitosti, razvoj turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine te jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja.

Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija za financijsko razdoblje 2014. – 2020. obuhvaća područja četiri županije sjeveroistočne Hrvatske i pet okruga sjeverozapadne Srbije u kojima živi oko 2,3 milijuna stanovnika. Za provedbu projekata osiguran je proračun od 40 milijuna eura s ciljem jačanja socijalnog, ekonomskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja.

Slika: Google Images
Izvor: arr.hr