Završen natječaj Erasmus+ 2019. - ugovoreno više stotina projekata

Search form

Završen natječaj Erasmus+ 2019. - ugovoreno više stotina projekata

Na ovogodišnjem natječaju za program Erasmus+, prema do sada prikupljenim podacima, odobreno je 309 projekata čija ukupna vrijednost prelazi 25,5 milijuna eura. Budući da je natječaj zaključen 8. listopada 2019., u podatke nisu uključeni projekti prijavljeni na posljednjem roku, stoga se očekuje da će broj ugovorenih projekata još rasti. S obzirom na to da je korisnicima na raspolaganju bilo više od 31 milijun eura, procjena je da ćemo i ove godine imati gotovo stopostotnu ugovorenost raspoloživih sredstava, čime Agencija za mobilnost i programe EU potvrđuje uspjehe iz prethodnih godina.

Prema trenutačno dostupnim podacima, u ovogodišnjim projektima mobilnosti sudjeluje više od 9 000 osoba. Ukupno je od početka provedbe ove generacije programa od 2014. do danas registrirano više od 45 tisuća sudionika programa Erasmus+, a najviše ih je u području visokog obrazovanja. Ukupno se u Erasmus+ uključilo 845 organizacija i ustanova iz Republike Hrvatske, od kojih 531 odgojno-obrazovna ustanova.

Pred nama je posljednja godina ove generacije programa Erasmus+. Za novo provedbeno sedmogodišnje razdoblje očekivanja su vrlo optimistična te bi, prema dosadašnjim najavama, budžet trebao biti znatno veći. Agencija za mobilnost i programe EU će nastaviti biti potpora svim zainteresiranima za sudjelovanje u ovom najuspješnijem programu Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

Slika: Google Images