Natječaj

Search form

IMI Inicijativa za inovativne lijekove

Referenca: 
IMI-JU-10-2013
Datum objave: 
29.10.2013.
Datum završetka natječaja: 
28.01.2014.
Status: 
Sektor: 
Budžet: 
12.200.000,00 €
Kratak opis natječaja: 
Inicijativa inovativnih lijekova je jedinstveno pan-europsko javno-privatno partnerstvo između Europske komisije i Europske federacije farmaceutskih industrija i udruženja (EFPIA) koje potiče suradnju među svim relevantnim dionicima, uključujući i male i srednje biofarmaceutske tvrtke te tvrtke koje se bave zdravstvenom zaštitom, regulatorna tijela, akademsku zajednicu i pacijente. 

Ključni istraživački prioritet ovog poziva jesu zarazne bolesti (u korelaciji s područjem: Borba protiv otpornosti lijekova) te imunološka analiza u cilju normizacije i razvoja za korištenje u procjenama čimbenika za zaštitu cjepiva protiv gripe.

Dugoročni cilj ovog natječaja je unaprijeđenje i strandardizacija postojećih imunoloških eseja i razvoj novih testova kako bi se bolje procijenila cjepiva gripe. Cjelokupan cilj je generiranje standardiziranih testova i primjenjivih imunoloških testova koji se mogu koristiti u istraživanjima čiji je cilj razvoj klinički relevantnih surogat markera zaštite za virusno cjepivo. 
 
Prihvatljivi prijavitelji:

Na natječaju mogu sudjelovati tvrtke, sveučilišta, istraživačke organizacije ili druge osobe koje obavljaju djelatnosti relevantne ciljevima IMI JU Inicijative za inovativne lijekove, pod uvjetom da djeluju u zemljama članicama Europske unije ili zemljama povezanima sa programom FP7. Dobrodošlo je i sudjelovanje europskih udruga pacijenata i regulatornih agencija. 

Prijavitelji moraju biti u konzorciju te njihov izraz interesa mora obuhvaćati sva područja poziva.
 
Prihvatljive aktivnosti:

  • Istraživačke aktivnosti: troškovi osoblja, opreme, potrošni materijal, podugovaranje za usluge
  • Ostale aktivnosti: aktivnosti upravljanja projektom, edukativne aktivnosti, ostale aktivnosti 
Maksimalne stope sufinanciranja: 

  • 75% prihvatljivih troškova za istraživačke aktivnosti 
  • 100% prihvatljivih troškova za ostale aktivnosti koje uključuju upravljanje i edukaciju 
Maksimalno trajanje projekta je 5 godina.
 
Dokumenti: 
AttachmentSize
Guidance_For_Appliants_EOI_EN.pdf659.65 KB
Dokumentacija.zip2.38 MB