Natječaj

Search form

Marco Polo poziv za dostavu projektnih prijedloga u 2013. godini

Referenca: 
DGMOVE/D1/SUB/283-2013
Datum objave: 
26.03.2013.
Datum završetka natječaja: 
23.08.2013.
Status: 
Program: 
Sektor: 
Budžet: 
66.700.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Aktivosti:

Program podržava aktivnosti koje rade na smanjivanju zagušenja na cestama koje proistječe iz teretnog prometa s ciljem poboljšanja ekoloških performansi prometnog sustava i povećanja intermodalnog prijevoza, čime se doprinosi učinkovitosti i održivosti prometnog sustava koji će osigurati dodanu vrijednost u EU bez negativnog utjecaja na ekonomsku, socijalnu ili teritorijalnu koheziju. Posebno je namijenjen za pomoć u pokrivanju gubitka koji nastaju u početnoj fazi prelaska iz teretnog prijevoza u nove ili poboljšane intermodalne usluge prijevoza.

Mjere:

Mjere predložene u okviru Marco Polo programa 2013 će doprinijeti postignuća ciljeva EU za održivi rast. Program je namijenjen tvrtkama u privatnom i državnom vlasništvu (primjerice; prijevoznici, špediteri, zračne luke, morske i riječne luke, udruženja (ako su osnovana kao zasebne pravne osobe).

Proračun:

Proračun dostupan za 2013 za dostavu projektnih prijedloga iznosi 66.700.000,00 €, s kojim Komisija predviđa financiranje za oko 30 projekata. Iz proračuna Programa se financira između 35% i 50% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, ovisno o aktivnosti.

Program podržava pet različitih vrsta aktivnosti:

1. Aktivnosti izmjene modaliteta transporta
2. Katalizatorske aktivnosti
3. Morske autoceste
4. Aktivnosti izbjegavanja cestovnog preopterećenja
5. Zajedničke obrazovne aktivnosti

Poveznica: http://ec.europa.eu/transport/marcopolo/getting-funds/call-for-proposals...