Natječaj

Search form

Mladi kao pokretači društvenih promjena

Referenca: 
H2020-YOUNG-SOCIETY-2015
Datum objave: 
10.12.2014.
Datum završetka natječaja: 
28.05.2015.
Status: 
Program: 
Budžet: 
9.450.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Natječaj je otvoren s ciljem provođenja analize o normama, vrijednostima i stavovima mladih ljudi u Europi, kao i njihovih očekivanja i stavova o javnoj politici i organizaciji društvenog, gospodarskog i privatnog života. Analiza bi trebala uključivati mlade različitih spolova i uzrasta koji dolaze iz različitih geografskih, društveno-ekonomskih, etničkih, kulturnih i vjerskih pozadina, pritom uzimajući u obzir i mlade obitelji i pojedince koji će se suočiti sa određenim izazovima u budućnosti. Također, istraživači bi trebali uzeti u obzir i stavove mladih prema održivim socioekonomskim modelima te njihove mogućnosti u usporedbi sa starijim generacijama. Istraživanje bi trebalo ispitati kako promjene u kulturnim vrijednostima mogu doprinijeti postizanju održivog i uključivog društva.

Prihvatljive aktivnosti:

Natječaj spada u skupinu istraživačkih i inovativnih aktivnosti stoga su ovi oblici aktivnosti prihvatljivi za financiranje. 

Očekivani utjecaj:

Od provedenih istraživanja očekuje se uvid u perspektivu socio-ekološke tranzicije društva sa stajališta mladih ljudi. Na taj će se način unaprijediti znanje o mladim odraslim ljudima u Europi, njihovim vrijednostima, normama, zajednicama, potrebama i političkim ambicijama. Usporedbom sa starijim generacijama, utvrditi će se međugeneracijske razlike u području gospodarskog, društvenog, političkog i privatnog života u Europi. Tako će se doprinijeti boljem kreiranju javnih politika namijenjenih suočavanju sa izazovima prelaska na nove socijalne, političke i gospodarske modele.

Sufinanciranje projekata: 

Europska komisija očekuje projektne prijedloge koji će se sufinancirati u iznosu između 1,5 i 2,5 milijuna eura. Time se ne isključuje podnošenje i odabir projektnih prijedloga koji traže druge iznose sufinanciranja.

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip6.42 MB