Natječaj

Search form

Podrška usvajanju usluga Copernicusa od strane korisnika

Referenca: 
385/PP/2014/FC
Datum objave: 
16.09.2014.
Datum završetka natječaja: 
13.11.2014.
Status: 
Tip sredstava: 
Program: 
Regija: 
Budžet: 
9.000.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Natječaj je otvoren s ciljem sklapanja okvirnog ugovora u kaskadi nabava pravovremene i prikladne podrške za pripremu, provedbu i procjenu programa Copernicus u pogledu usvajanja usluga programa Copernicus od strane korisnika. Natječaj je podijeljen na dva lota: 

  • Lot 1: Podrška usvajanju Copernicus od strane korisnika za aktivnosti promicanja, komunikacijske aktivnosti i aktivnosti širenja - ova grupa zadataka će se bazirati na zahtjevima o korisnosti Copernicus podataka i informacija nudeći inovativne i kreativne načine pri komunikaciji i informiranju kako Copernicusovi podatci i informacije mogu pospješiti rad trenutnih procesa/praksi, rada/odlučivanja s posebnom pozornosti na nacionalne/regionalne/lokalne razine korisnika.
    Primjer: razvoj komunikacijske strategije i vodiča za sve buduće aktivnosti/materijale koji će se razviti unutar Grupe 1 i Grupe 2 ili inovativan i kreativan pristup koji će poboljšati korištenje web stranice.

  • Lot 2: Podrška korištenju i usvajanju podataka i informacija Copernicusa za korisnike - ova grupa će se uglavnom baviti sa zahtjevima za praktičnim rješenjima kojima će se integrirati Copernicusovi podatci i informacije putem mogućnosti interakcije između krajnjih i srednjih korisnika s naglaskom na regionalne i lokalne skupine i njihov okoliš, pristup i inovativne prakse.
    Primjer: Izgradnja kapaciteta koji može podržati angažman Copernicusovih podataka i informacija tijekom trenutnih procesa/praksi. 
Copernicus program se sastoji od svemirske komponente, servisnu komponente i komponente na licu mjesta. Svemirska komponenta osigurava održivo svemirsko nadgledanje (satelitska baza) za servisnu komponentu. Komponenta na licu mjesta se referira na sve nesvemirske baze s geografskim dimenzijama, uključujući promatranje s tla, mora ili od strane zračnih senzora.
Trenutačno se nalazi jaz između europskih investicija u svemirsku tehnologiju (npr. Copernicus, Gallileo/EGNOS) i razvoja satelitskih usluga i informacija te s druge strane korisničkog shvaćanja ovih satelitskih usluga i informacija.

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip948.57 KB