Natječaj

Search form

Podrška za online distribuciju

Referenca: 
EACEA 28/2015
Datum objave: 
03.07.2015.
Datum završetka natječaja: 
17.09.2015.
Status: 
Sektor: 
Budžet: 
2,15 milijuna €
Kratak opis natječaja: 

Navedeni poziv objavljen je od strane programa Kreativna Europa, potprograma MEDIA. Dva su prioriteta podprograma MEDIA:

  • Podrška transnacionalnom marketingu, brandingu i distribuciji audiovizualnih djela,
  • Promicanje novih načina distribucije kako bi se omogućilo pojavu novih poslovnih modela. 
Također, pruža sljedeće mjere: 

  • Uspostavljanje sustava podrške za distribuciju ne-nacionalnih europskih filmova kroz kinodistribuciju i na drugim platformama, kao i za međunarodne prodajne aktivnosti,
  • Inovativne akcije testiranja novih poslovnih modela i alata u područjima koji će vjerojatno biti pod utjecajem uvođenja i korištenja digitalnih tehnologija.
Prihvatljivi prijavitelji: 

Ovaj program je otvoren osobama (privatnim tvrtkama, neprofitnim organizacijama, udrugama, dobrotvornim organizacijama, zakladama, općinama i drugo) osnovane u jednoj od zemalja koje sudjeluju u programu MEDIA.

Prihvatljive aktivnosti: 

Aktivnost 2: Priprema digitalnih paketa olakšavaja komercijalizacije europskih audiovizualnih djela na VOD uslugama koje se pružaju u zemljama gdje nisu dostupni ta djela

Prihvatljive aktivnosti su one koje se sastoje od sastavljanja i isporuke digitalnih paketa europskih audiovizualnih djela. To ima za cilj poboljšanje njihove dostupnosti i vidljivosti naročito VOD usluga koje se pružaju u zemljama u kojima ti radovi nisu bili dostupni na svakoj distribucijskoj platformi. Ove aktivnosti trebaju olakšati komercijalizaciju europskih audiovizualnih djela na VOD platformama dostupne u zemljama na koje je projekt usmjeren. Katalog trebali slijediti jasnu uređivačku liniju i biti popraćena specifičnom marketinškom strategijom. 

Akcija 3: Inovativni pristupi za multiplatformna izdanja jednog ili nekoliko europskih filmova u najmanje dvije zemlje sudionice u MEDIA potprograma

Projekti moraju biti projektirani te istražiti i proširiti obje granice povećanjem konvergencije i komplementarnosti između različitih platformi i ograničenja. To ima za cilj razvoj novih poslovnih modela. Transparentnost će igrati ključnu ulogu u djelovanju. Dakle, aplikacija mora sadržavati detaljne planove za punu objavu inputa i rezultata djelovanja. Posebnu pozornost treba posvetiti komunikaciji ove informacije tijela javne vlasti, države članice i audiovizualne industrije.

Iznos sufinanciranja: 

  • Za Aktivnost 2: 1,15 milijun €.
  • Za Aktivnost 3: 1 milijun €.
Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip3.31 MB