Natječaj

Search form

Potpora za distribuciju nenacionalnih europskih filmova – Program automatske potpore za kinematografe

Referenca: 
EACEA/09/2016
Datum objave: 
12.02.2016.
Datum završetka natječaja: 
29.04.2016.
Status: 
Sektor: 
Budžet: 
20.200.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Natječaj je otvoren s ciljem potpore distribucije u kinima transnacionalnim marketingom, brendiranjem, distribucijom i izlaganjem audiovizualnih projekata. 

Prihvatljivi prijavitelji:


Na poziv se mogu prijaviti europski kinematografski distributeri uključeni u komercijalnu aktivnost namijenjenu približavanju filma široj publici u svrhu iskorištavanja filma u kinima. Prijavitelji moraju biti osnovani u jednoj od država koje sudjeluju u potprogramu MEDIA te moraju biti u izravnom ili većinskom vlasništvu državljana tih zemalja.

Prihvatljive mjere:


1. Stvaranje potencijalnih sredstava razmjernih broju plaćenih ulaznica prodanih tijekom referentnog razdoblja (2015.) za nenacionalne europske filmove u zemljama sudionicama potprograma MEDIA, do utvrđene gornje granice po filmu i prilagođenih za svaku zemlju. 

2. Dodatno ulaganje: potencijalna sredstva koja tako stvori svako poduzeće potrebno je dodatno ulagati u:

Modul 1.: koprodukciju nenacionalnih europskih filmova;
Modul 2.: stjecanje prava na distribuciju, naprimjer uz pomoć minimalnih jamstava, za nenacionalne europske filmove; i/ili u
Modul 3. troškove uređivanja (tisak, sinkroniziranje i podslovljavanje), promocije i oglašavanja za nenacionalne europske filmove. 

Film mora većinski producirati producent ili više producenata iz zemalja koje sudjeluju u potprogramu MEDIA, a stručnjaci iz tih zemalja moraju dati značajan doprinos suradnjom na filmu. Film mora biti igrani, animirani ili dokumentarni film trajanja preko 60 minuta i iz zemlje koja nije zemlja distribucije.

Stopa sufinanciranja:

Maksimalna stopa sufinanciranja projekata je 40 %, 50 % ili 60 % ukupnih prihvatljivih troškova, ovisno o zemlji iz koje potječe film i područje distribucije. 

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip1.26 MB