Natječaj

Search form

Poziv za razvoj upravljanja za unapređenje odgovornog istraživanja i inovacija: Odgovorno istraživanje i inovacije u kontekstu industrije

Referenca: 
H2020-GARRI-2015-1
Datum objave: 
22.04.2015.
Datum završetka natječaja: 
16.09.2015.
Status: 
Program: 
Budžet: 
8.400.000 €
Kratak opis natječaja: 

Ova akcija će podržati projekte koji pokazuju kako provesti RRI (Responsible Research and Innovation) u proces razvoja (preko uključenost dionika, uzimajući u obzir rodne razlike, društvene odgovornosti i slično) te u kvalitetu konačnih rezultata (u skladu sa standardima koji se odnose na održivost, načelo predostrožnosti, spol i etiku). 

Područje djelovanja:

Prijedlozi će poticati suradnju između aktera iz industrije, istraživanja i civilnog društva kako bi zajednički definirati i provoditi konkretne smjernice za odgovorni razvoj pojedinih tehnologija, proizvoda ili usluga unutar najviše tri specifična polja istraživanja/inovacija, što omogućuje detaljnu usporednu procjenu. Europska komisija smatra da će prijedlozi tražiti sufinanciranje iz EU-a između 1 i 1,5 milijuna €, čime će se omogućit da se ovaj specifični izazov riješi na odgovarajući način. 

Očekivani rezultat:

U srednjoročnom razdoblju, akcija ima za cilj povećati javno-privatno partnerstvo u procesu inovacija, povećanje društvene vrijednosti i prihvatljivosti inovacija te olakšati pojavu novih poslovnih modela koji će ugraditi održivosti i društvene odgovornosti u cijelom poslovnom procesu. Dugoročno, akcija ima za cilj doprinijeti inovacijama i konkurentnosti ciljeva Unije inovacija i standardizaciji RRI procesa u EU i u globalnoj razini.

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip9.51 MB