Europske snage solidarnosti: Komisija pokreće novi poziv na podnošenje prijedloga za projekte

Search form

Europske snage solidarnosti: Komisija pokreće novi poziv na podnošenje prijedloga za projekte

Europska komisija poziva sve zainteresirane da se jave s idejama za projekte koji bi se mogli ostvariti u okviru Europskih snaga solidarnosti. Iz proračuna EU-a izdvojeno je ukupno 44 milijuna EUR za dodjelu odabranim projektima, koji će biti otvoreni mladima iz cijele Europe i izvan nje. 
Ovaj je poziv prvi u nizu poziva zahvaljujući kojima će se do kraja 2020. omogućiti najmanje 100 000 mladih da sudjeluju u Europskim snagama solidarnosti. 
Poziv je otvoren za širok raspon projekata: dugoročno pojedinačno volontiranje, naukovanje i poslove u području solidarnosti te kratkoročni projekti (u trajanju od 2 tjedna do 2 mjeseca) za volonterske timove.
Pravo na prijavljivanje za financiranje nije ograničeno samo na javna i privatna tijela uspostavljena u državama članicama EU-a. Mladi registrirani na portalu Europskih snaga solidarnosti moći će se organizirati u timove s najmanje 5 članova pa samostalno pokretati i voditi projekte solidarnosti. 
Rok za podnošenje prijava je 16. listopada 2018., osim za projekte volonterskih timova, koji se mogu prijaviti do 18. veljače 2019. 

Način prijave i više informacija nalaze se na sljedećoj poveznici.

Slika: Google Images