Mladi stvaraju digitalnu kulturu uz pomoć programa Erasmus+

Search form

Mladi stvaraju digitalnu kulturu uz pomoć programa Erasmus+

Inspirirani talijanskom uspješnom praksom u području valorizacije digitalne kulturne baštine kao sredstva za inkluzivno obrazovanje i promicanje europskih vrijednosti među mladima, pokrenut je Erasmus+ projekt Crowddreaming - mladi stvaraju digitalnu kulturu. 

Cilj projekta bio je podijeliti metodologiju Crowddreaming na druge europske zemlje. 
Projekt se provodio godinu dana i četiri mjeseca, od siječnja 2019. do travnja 2021. godine, a koordinirala ga je organizacija ALL DIGITAL iz Belgije u suradnji s četiri partnera iz četiri zemlje (Grčke, Hrvatske, Italije i Latvije). 
Metodologija je prenesena u obrazovne sustave u Grčkoj, Hrvatskoj i Latviji, te su temeljem pilotiranja u četiri zemlje (Grčka, Hrvatska, Italija, Latvija) partneri u projektu izradili preporuke za donositelje odluka. 
U pilotiranju je sudjelovalo 137 učitelja koji su dobili znanja, kompetencije i vještine o digitalnoj kulturnoj baštini i osnaživanju mladih za valorizaciju kulturne baštine, te 1631 učenik u dobi od 13 do 19 godina koji je ojačao svoja znanja i vještine iz zajedničke povijesti, međukulturnog dijaloga, kritičkog razmišljanja, medijske pismenosti, kreativnosti i digitalnih vještina. 
Kao krajnji rezultat projekta pokrenut je Europski trg, digitalni spomenik na kojem su u virtualnom okruženju postavljene digitalne scene zahvalnosti učenika iz Grčke, Hrvatske, Italije i Latvije.

Više o temi pronađite na poveznici. Slika: Google images