Obavijest potencijalnim korisnicima tipa operacije 5.2.1. “Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala”

Search form

Obavijest potencijalnim korisnicima tipa operacije 5.2.1. “Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala”

Natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. “Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala” otvoren je do 16. srpnja i možete ga pronaći ovdje. 
Svrha natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22.3.2020. godine i potresima od 28.12.2020. godine. 
Prihvatljivi korisnici na ovom natječaju su sve fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu. 
Potencijalni korisnici za potrebe podnošenja zahtjeva za potporu moraju ishoditi verifikacijski zapisnik izdan od Ministarstva poljoprivrede – Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva (bivša Savjetodavna služba). 
Prije prijave za verifikaciju štete korisnik je dužan službenicima Uprave za stručnu podršku dostaviti kopiju zapisnika o procjeni šteta na poljoprivrednom gospodarstvu izdan od strane nadležnog Povjerenstva u JLS. 
Nakon prijave za verifikaciju službenici Uprave za stručnu podršku obići će korisnike te im izdati Zapisnik o verifikaciji štete.
Više informacija možete pronaći na poveznici. 


Slika: Google images