Održan seminar JANUS - pogled na programe Mladi na djelu i Erasmus+

Search form

Održan seminar JANUS - pogled na programe Mladi na djelu i Erasmus+

Ovog se mjeseca u Londonu održao međunarodni seminar i konferencija čiji je cilj bio pogled na proteklo sedmogodišnje razdoblje programa Mladi na djelu. Također, raspravljalo se i budućnosti ovog programa, odnosno o programu Erasmus+ koji nas očekuje u razdoblju od 2014. do 2020. godine. Na seminaru su sudjelovali sudionici iz više od 20 zemalja koji su dijelili zajednička iskustva, primjere iz prakse te primjere međunarodnih projekata koje je podržala Europska unija sredstvima iz programa Mladi na djelu.
Na seminaru je zaključeno kako se zahvaljujući programu Mladi na djelu život mnogih mladih osoba promjenio u pozitivnom smislu i pružena im je stručna pomoć u savladavanju prepreka na koje nailaze. Također, neki od sudionika su istaknuli kako je provođenje demokracije i poticanje sudjelovanja u aktivnostima mladih mnogo bolje provedivo kroz stvarne primjere iz prakse, dok je to manje ostvarivo kroz predavanja i teoriju. Naglašena je i važnost aktivnog sudjelovanja mladih te dijalog između mladih i europskih institucija.


Više o programima Mladi na djelu: http://europski-fondovi.eu/program/mladi-na-djelu i Erasmus+: http://europski-fondovi.eu/program/erasmus.

Izvor: http://europa.eu/citizens-2013/en/news/london-europe%E2%80%99s-active-yo...
Slika: google images